Könyvelés

Oldalunkon könyveléssel kapcsolatos hasznos információkat és tippeket olvashatsz.

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Könyvelés és bérszámfejtés

2011.06.29. 17:00 | könyvelés | Szólj hozzá!

A bérszámfejtés alatt a dolgozók nettó jövedelmének kiszámítását értjük. Így érthető, ha a munkavállaló ezt a folyamatot nyomon kívánja követni. Éppen ezért kellemetlen, ha valami hiba folytán a dolgozót kár éri, mivel a könyvelő szakszerűtlenül járt el.

A bérszámfejtés - azon kívül, hogy a dolgozók kézhez kapott bérét számítja ki - olyan kimutatásokat is a felszínre hoz, melyek fontos információkkal szolgálhatnak a vállalkozás hosszútávú kiadásaival kapcsolatosan.

Szorosan kapcsolódnak a bérezéshez a különféle adómentes juttatások (cafeteria, állami támogatások). Ezáltal jelentős megtakarítással járhatnak a bérezések.

A bérszámfejtés szolgáltatásai alá tartozik többek között a dolgozók be- és kiléptetése, az éves zárás készítése, a családi támogatások - táppénzek nyomon követése, továbbá a nyugdíjpénztárakkal és az adóhatóságokkal való kapcsolattartás, adategyeztetés.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyveles-tanacsok.blog.hu/api/trackback/id/tr943025050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása